De unieke voordelen van een gietvloer

Strak uiterlijk en alle kleuren mogelijk

Het strakke uiterlijk van de gietvloer is misschien wel het grootste voordeel. Mooie meubelstukken, schilderijen en zelfs de keuken ziet er beter uit met een mooie strakke gietvloer. Doordat vrijwel alle RAL en NCS kleuren mogelijk zijn, kun je eindeloos combineren om zo de perfecte sfeer in elke kamer te creëren.

Wil je de vloer net wat minder strak en zakelijk? Denk dan eens aan een betonlook effect waarbij 2 of zelfs 3 kleuren gecombineerd worden om een levendig effect te krijgen. Ook is het gemêleerde effect van een cementgebonden gietvloer of een troffelvloer net wat natuurlijker en minder strak dan een polyurethaan gietvloer. Het mooiste van een gietvloer is echter de naadloze ervaring waardoor rust en ruimte ontstaat.

Ruime keuze aan materialen

Elk materiaal heeft weer zijn eigen voordelen. Een gietvloer is een verzamelnaam voor verschillende typen vloeren met een naadloze uitstraling. Voor elke ruimte in uw huis is de juiste gietvloer te vinden. De meest voorkomende gietvloer in een woning is op basis van polyurethaan ookwel PU genoemd. Het voordeel van de polyurethaan gietvloer t.o.v. anderen vloeren is de elastische en scheuroverbruggende eigenschappen. Dit maakt de vloer heerlijk om op te lopen met blote voeten en werking van de ondervloer (cementdek of anhydriet) kan beter worden opgevangen.

De troffelvloer en cementgebonden gietvloer hebben het unieke voordeel van hun natuurlijke materialen. Hierdoor is de vloer wat gemeleerd en is dus ook wat minder besmettelijk zowel voor stof en vuil als voor beschadigingen. Ideaal dus in een huis met kinderen en huisdieren.  lees meer over de materialen

Waterdicht (vloeistofdicht) en makkelijk in onderhoud

De kunststof gietvloeren zijn overal het algemeen volledig waterdicht. Dit betekent dat de gietvloer ook perfect in de badkamer of keuken kan worden gebruikt. Een veelvoorkomend misverstand is dat zo’n vloer dan ontzettend glad is. Dit is echter niet het geval, maar mocht je toch het zekere voor het onzekere willen nemen dan kun je de topcoating of laklaag laten instrooien met glasparels of fijn zand, hierdoor ontstaat een solide antislip laag.

Een waterdichte vloer is natuurlijk perfect te reinigen met water en schoonmaakmiddel. Dit maakt de vloer hygiënisch en ideaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt omdat dit zich niet kan nestelen. Etensresten, haren zand en zelfs vetspetters in de keuken hebben geen kans om in de vloer te trekken. Stofzuiger, swiffer of natte doek en het vuil is zo weer weg

Brandvertragend

Een gietvloer van kunststof kan heel wat hebben qua gewicht, slijtage en druk maar ook qua warmte. Zowel de PU, troffel en cementgebonden gietvloer zijn brandvertragend en zorgen ervoor dat je extra tijd hebt om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

Omgevingstemperatuur en vloerverwarming

Kunststof heeft de prettige eigenschap dat het niet koud en niet te warm is. Het neemt de omgevingstemperatuur aan en is daarom ideaal met vloerverwarming. Met name op een polyurethaan vloer wil je gewoon op blote voeten lopen. Doordat de vloer maar 3 tot 6 mm dik is, kan de vloerverwarming direct de warmte afgeven en is je huis dus sneller warm.

Heb je geen vloerverwarming? Ook dan is de vloer nog steeds heerlijk om op te lopen en zal een aangename temperatuur hebben. Met name in de slaapkamer zul je geen last hebben van een koude vloer als je net uit bed stapt.

Lees hier meer over gietvloer nadelen en over gietvloer prijzen.

Rubber Matten en Rubber Gietvloeren

Er zijn ook rubber gietvloeren en rubber matten die kunnen helpen die grote voordelen hebben t.o.v. een esthetische (mooie) gietvloer.