Troffelvloer of Grindvloer

Officieel is een troffelvloer geen gietvloer omdat deze vloer niet gegoten wordt maar juist gesmeerd. Echter door de naadloze en vloeistofdichte eigenschappen wordt deze vloer toch tot de gietvloer gerekend. Een troffelvloer is op basis van fijn zand en kunsthars en lijkt nog het meest op een normale gietvloer. De grindvloer is tegenwoordig minder populair en heeft vaak een iets grovere structuur en kan zowel met een open als gesloten toplaag worden geleverd.

Troffelvloer

Een vloer van ongeveer 4-6 mm dikte maar kan desgewenst ook dikker worden aangebracht om bijvoorbeeld afschot te creëren in een badkamer of bij een dorpel. Deze vloer leent zich uitstekend voor mensen die wel een naadloze vloer willen maar niet het ‘besmettelijke’ karakter. Een troffelvloer heeft door het gebruik van licht gemêleerd zand als basismateriaal een wat grovere uitstraling en vlekken, haren, stof en gebruikssporen zie je een stuk minder (afhankelijk van de kleur). De vloer is dus ideaal voor huishouden waarin ook huisdieren leven zoals katten en honden. De troffelvloer is op basis van epoxy kunsthars en zand, en wordt nadien gevuld en afgelakt met verdere epoxy of polyurethaan om vloeistofdicht te zijn. Troffelvloeren kunnen goed worden aangebracht met vloerverwarming en zijn ideaal voor gebruik in natte ruimten zoals badkamer, toilet en keuken. Door gebruik van epoxy is de vloer wel licht gevoelig voor verkleuring door UV-licht.

Troffelvloer - Gietvloer-prijs.com

Bron: Magnavloeren

Grindvloeren

Een grindvloer is 4-8 mm dik maar kan desgewenst ook dikker worden aangebracht. De grindvloer gebruikt wat grovere steentjes dan een troffelvloer die zand gebruikt. Er zijn zeer veel kleurmogelijkheden door zowel natuurlijke stenen of chemisch gekleurde steentjes te gebruiken. Het leggen gaat net als bij een troffelvloer via het mengen van het ‘grind’ met epoxy kunsthars en dit uit te smeren. Door de grovere structuur van grind zal deze vloer wat meer open zijn en blijven tenzij deze wordt opgevuld met extra kunsthars. Een open vloer kan ideaal zijn omdat stof en klein vul eerst in de gaatjes gaat zitten (makkelijk te verwijderen met stofzuigen) maar heeft ook het nadeel dat plak (frisdrank knoeien) er een stuk lastiger weg te halen is. Ook de grindvloer kan goed worden aangebracht over andere vloeren en werkt goed met vloerverwarming.  Onderhoud is makkelijk met stofzuigen en dweilen, 1 x per jaar wordt aangeraden om groot onderhoud te plegen met een waterstofzuiger en speciaal schoonmaakmiddel. Ook grindvloeren zijn licht gevoelig voor verkleuring door gebruik van epoxy kunsthars.

Grindvloer - Gietvloer-prijs.com

Bron: Vloerenboulevard

Kom meer te weten over de andere vloeren:
Polyurethaan gietvloer
– Cementgebonden betonlook gietvloer
Epoxy gietvloer en epoxy vloercoating

Meer weten over >> gietvloer prijzen