Betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer kan zowel een cementgebonden gietvloer zijn of een polyurethaan vloer waarin 2 kleuren zijn gemengd. De meest natuurlijke en originele uitstraling van echt beton heeft toch de cementgebonden gietvloer.
De cementgebonden betonlook vloer kan zowel in woningen, showrooms, horeca, en kantoor worden gebruikt. Voor gebruik in natte ruimtes (badkamer, toilet) is de vloer vaak minder geschikt. Maar dit kan leverancier/product afhankelijk zijn en er is vaak een oplossing mogelijk in de vorm van een troffelvloer of polyurethaan vloer voor die ruimtes.

Betonlook gietvloer - Gietvloer-prijs.com

Bron: Motionvloer

Verschil echt beton en betonlook gietvloer

Een echte betonvloer (gepolierd of gepolijst) is zeer dik en soms moeilijk te plaatsen omdat er heel veel materiaal nodig is. Lang moet drogen en daarna intensief moet worden gepolijst wat tot zeer veel stofvorming leidt. Een betonvloer is wat dat betreft voornamelijk een ondervloer (cementdekvloer) voor andere top-vloeren zoals een gietvloer van polyurethaan of cement.
Veel mensen willen graag die industriële en stoere look van echt beton. In deze vloer mogen dan ook wat vlekjes, onregelmatigheden en scheurtjes zitten en ontstaan. De cementgebonden gietvloer heeft dezelfde uitstraling en voelt daarnaast hetzelfde als een echte betonvloer, vandaar de naam betonlook gietvloer.

Cementgebonden gietvloer

Het is de meest natuurlijke variant van de kunststofvloeren en de betonlook geeft mooie levendige en warme kleurnuances. Vaak is deze vloer iets dikker dan een PU vloer, namelijk zo’n 5 tot 7 mm.
Het leggen van deze vloer is echt specialisten werk door de vele bewerkingen die nodig zijn. Er is eerst een onderlaag nodig voor egalisatie en hechting aan de ondervloer, daarna volgt de cementlaag die afhankelijk van het aantal m2 met een vrachtwagen of met emmers wordt aangebracht. Die daarna wordt bewerkt tot de juiste dikte. Na een korte droogtijd volgt 1 of 2 dagen later het polijsten van de vloer waardoor de echte kleurnuances en natuurlijke patronen naar voren komen.
De laatste dag volgt er nog een beschermende afwerking met wax of kunststof (pu) laklaag. Deze laatste laag zorgt ervoor dat de vloer waterafstotend wordt (niet geheel vloeistofdicht) en vlekken niet snel in de vloer trekken. De keuze van afwerking kan invloed hebben op de uiteindelijke kleur en onderhoud op lange termijn.

Cementgeboden gietvloer - Gietvloer-prijs.com

Bron: DRT Vloeren

Voor-en nadelen cementgebonden gietvloer – betonlook

  • Voordelen betonlook:  Anti-allergie, slijtvast, industriële en natuurlijke betonlook, geschikt voor renovatie, vloerverwarming mogelijk, naadloos, makkelijk in onderhoud, natuurlijke look en levendig karakter.
  • Nadelen betonlook:  Scheurvorming, niet-vloeistofdicht, 5 dagen werktijd en daardoor iets duurder dan polyurethaan,  afwerking met wax behoeft herhaling (om 3 tot 5 jaar), kleur en motief zijn natuurlijk en kunnen afwijken van gewenste resultaat.

Kom meer te weten over de andere vloeren:
Polyurethaan gietvloer
Epoxy gietvloer en vloercoating
Troffelvloer en grindvloer

Meer weten over >> gietvloer prijzen

Cementgebonden gietvloer foto van gietvloer prijs

Cementgebonden betonlook foto van gietvloer prijs – nadeel: Het kitten van de aanhechting dient na enkele jaren opnieuw te gebeuren door ‘armoede’ van de kit en werking van de vloer.