Gietvloer prijs per m²

Gietvloeren zijn net als elke andere vloer verschillend in de kwaliteit van het materiaal en de kwaliteit van de leverancier. Hierdoor kunnen er grote prijsverschillen optreden tussen een op het eerste oog zelfde soort type vloeren. Hieronder lees je hoe je de beste keuze maakt tussen al die verschillende offertes en uiteindelijk de beste gietvloer tegen de beste prijs aanschaft!
Klik op voordelen of op nadelen om meer te weten over de voor-en nadelen van gietvloeren.

Gestaffeld prijzen (prijs daalt per m²)

Idealiter vergelijk je een vloer op basis van een vierkantenmeter ook wel m² genoemd.  Ga je een gietvloer vergelijken met een ander type vloer, hou er dan rekening mee dat door de intensieve arbeid van een gietvloer de prijs snel daalt als je meer meters afneemt. Vraag dus altijd een offerte aan waarin je meerdere ruimtes meeneemt die ook in aanmerking komen voor een gietvloer zoals de badkamer, keuken en slaapkamer. Ga je in een nieuwbouwwijk / nieuwbouwproject wonen? Vraag dan samen met meerdere nieuwe bewoners een offerte aan. Wanneer je de vloer op dezelfde dagen kan laten leggen, dan geven bedrijven vaak een hoge korting!

Materiaal gietvloer

Een gietvloer is vaak maar 3mm dik en wordt intensief gebruikt voor wonen, werken en spelen. De juiste keuze van materiaal is daarom erg belangrijk met name op lange termijn. Hieronder vallen eigenschappen zoals; hardheid, krasgevoeligheid, verkleuring, duurzaamheid en status van de ondervloer. Zaken die je niet direct terug ziet in een offerte. Vraag er daarom na in een gesprek of voor je het contract ondertekend.

Basismateriaal , verkleuring en hardheid van de gietvloer

De meest voorkomende gietvloer voor een woning is een alifatische polyurethaan. Dit materiaal is veel meer geschikt voor woningen omdat het van nature minder verkeurt door zonlicht (UV) en iets flexibeler is dan een epoxy gietvloer. In polyurethaan zijn echter nog wel grote verschillen in zowel hardheid als verkleuring. De meest geschikte gietvloer voor een woning is een alifatische (niet verkleurende) gietvloer en die ook nog eens licht elastisch is (je kunt deze een klein beetje indrukken met je duim of nagel). Dit type vloer is vaak wel wat duurder dan een zeer harde en/of een aromatische (verkleurende) polyurethaan of epoxy gietvloer.

De cementgebonden– en troffel-vloeren zijn nog relatief nieuw in woningen en verschillen erg qua materiaal dat gebruikt wordt per leverancier. Het is belangrijk dat je gaat kijken in de showroom hoe zo’n vloer erbij ligt en dat je goed laat informeren wat de specifieke voor-en nadelen zijn. Vraag dan met name naar de verkleuring, scheurgevoeligheid en lichte krasvorming. Dit zijn vaak eigenschappen die juist gewenst zijn omdat dit de vloer een levendig en natuurlijk karakter geeft.

Gietvloer Prijs - Cementgebonden gietvloer vlek

Een gietvloer voordeel of nadeel? Een betonlook effect zorgt voor een natuurlijke vlekvorming door het cement.

Service, voorbereiding, aantal lagen en vakmanschap

Wanneer je meer gaat betalen voor een gietvloer, verwacht je ook meer service en ervaring. Dit wil niet zeggen dat nieuwe of kleinere bedrijven die een lagere prijs aanbieden niet goed zijn. Maar hou er rekening mee dat extra service zoals een showroom, bezoek op locatie, kleur en interieuradvies,  garantie en aansluiting bij stichting afbouw-keur, CBW en NOA garantie ook geld kost.

Een leverancier dichtbij huis is vaak goedkoper omdat er minder kosten zijn voor transport (km en reis-uren). Ditzelfde principe geldt voor de aantal lagen die worden aangebracht en de voorbereiding van de ondervloer (cementdekvloer, anhydriet of bestaande tegelvloer). Door de droogperiode per laag is er niet alleen meer materiaal nodig maar ook meer werk- en transportkosten wat de prijs juist hoger kan maken, maar wel de kwaliteit van de vloer kan verbeteren.

Meerwerk – Gietvloer prijs

Het is altijd belangrijk wanneer je een vrijblijvende offerte scherp gaat stellen met bouwtekeningen en details ook rekening houdt met de mogelijke meerwerkkosten. Dit zijn vaak niet-voorziene kosten die tijdens het werk naar boven kunnen komen. Denk hierbij aan extra materiaal voor opvullen van vloer-oneffenheden, extra vierkantenmeters (m2), dilataties, kit-afwerking etc.

Gietvloer scheur - dilatatie

Dilatatie wordt aangebracht om gietvloer scheuren te voorkomen.

Klik hier om verder te lezen over wat een gietvloer is of  direct naar gietvloer leveranciers in de buurt.

Gaat u verhuizen? Denk dan ook eens na over een nieuwe energieleverancier! Je kunt flink besparen op je energietarieven door energie te vergelijken!

Een aantal betrouwbare Gietvloer bedrijven waar je de prijs kan opvragen: 

Gietvloeren van Creative Floors

Gietvloer prijs info DRT Gietvloeren

Ga na het ontvangen van een offerte altijd in gesprek met een leverancier over de specifieke product details en bezoek een showroom wanneer mogelijk!